Veterinär om Fixodida


Läs produktblad


Produkterna kan beställas

Via vår Webbshop
eller på telefon 08-410 24 410.

Fixodida finns även hos


 • Zoofackhandeln
 • Granngården
 • Hälsobutiker
 • Apotek
 • veterinaren.nu


Ett giftfritt alternativ
från naturen

Fixodida Zx™ är ett miljövänligt alternativ som inte skadar vare sig natur, djur eller människor. Trots detta är produkten mycket effektiv mot fästingplågan genom att den aktiva ingrediensen Fulvosyra, helt naturligt stimulerar djurets försvar. Vare sig vattenlekar eller regnoväder påverkar effekten av Fixodida Zx och barnen kan krama djuren hur mycket som helst utan risken att för att utsättas för kemikalier och gifter.

Informationsfilmen som blivit en succé på YouTube!

Upptäckt i USA

Fixodida Zx™ har utvecklats i USA av Dr. William R. Jackson efter mångårig forskning kring den aktiva ingrediensen, Fulvosyra (Fulvic Acid). I Nordamerika har produkten distribuerats med framgång i över 20 år. Praktiska tester har sedan lanseringen genomförts på många olika djurslag i USA, häribland 3000 tikar hos hunduppfödare.

I Sverige introducerades Fixodida Zx™ år 2007. Det finns ett stort intresse för ett giftfritt alternativ mot fästingar bland landets djurägare och produkten är idag ett av det ledande på marknaden.

Nyttig fulvosyra

Fulvosyra är väsentligt för allt liv och återfinns i torv (bland annat rörstarrstorv). Fulvosyra bildas genom humifiering av växter och har använts inom naturmedicinen i tusentals år, bland annat hos indianstammar i Nordamerika. Den mest åtråvärda rörstarrstorven har behövt minst 10 000 år för att utveckla den speciella fulvosyra som ingår i Fixodida Zx™.

Bättre näringsbalans

Utöver fästingeffekten bidrar Fixodida Zx™ till bättre pälskvalité och fräschare andedräkt.

Välj mellan pulver eller tabletter

Fixodida Zx är enkelt att dosera och du kan välja mellan pulver och smaksatta tabletter. Pulvret strös eller blandas i djurens mat eller foder.
Tabletterna med god leversmak kan ges i samband med mat eller som ett nyttigt godis.
Har man flera husdjur kan tabletter vara att föredra eftersom dessa gör det enklare att kontrollera intaget för varje enskilt djur.

Vad säger experterna?

Nöjd – Kund – Garanti

När du köper Fixodia Zx får du en generös Nöjd-Kund-Garanti som innebär att du kan pröva produkten i 90 dagar helt riskfritt. Om du köpt Fixodida Zx direkt från oss och inte är helt nöjd med resultatet ber vi dig kontakta oss på 08-410 24 410. Om du efter personlig konsultation fortfarande inte är nöjd med resultatet är det bara att göra följande: Returnera burken med det som är kvar och kvitto på köpet till oss tillsammans med komplett ifyllt returformulär så returnerar vi dina pengar för inköpet.
För detaljer se PDF nedan.
Produktens omfattande återförsäljarnät är fristående bolag och bestämmer själva ifall de vill ansluta sig till detta garantiprogram vilket görs med ett enkelt telefonsamtal.

Nöjd-Kund-Garanti (PDF)


Så här får du bäst resultat!

Rekommenderat intag Fixodida Zx (Pulver 60 g/180 ml)
Hund under 10 kg 2 kryddmått (2 ml) per dag.
Hund över 10 kg 4 kryddmått (4 ml) per dag.
Katt 1-2 kryddmått (1-2 ml) per dag.
Kryddmått medföljer förpackningen.
Intaget kan vid behov ökas till det dubbla för bättre skydd.
Det finns inga kända biverkningar, men enstaka djur kan reagera med lös mage. Det är lätt åtgärdat genom att minska dosen och sedan öka successivt.
Pulvret kan strös på eller blandas i mat och foder.

Rekommenderat intag Fixodida Zx (Tabletter 120 tabletter 750 mg)
Hund under 10 kg 1-2 tabletter dagligen.
Hund över 10 kg 1-3 tabletter dagligen
Katt 1-2 tabletter dagligen.
Intaget kan vid behov ökas till det dubbla för bättre skydd mot fästingar och parasiter.

Resultat inom en vecka
I normalfallet ger rekommenderat intag av Fixodida Zx™ ett ökat fästingskydd inom en vecka.

Enkelt att dosera
Fixodida Zx är enkelt att dosera och du kan välja mellan pulver och smaksatta tabletter. Pulvret strös eller blandas i djurens mat eller foder.
Tabletterna kan ges i samband med mat eller som ett nyttigt foder.
Har man flera husdjur kan tabletter vara att föredra eftersom att det gör det enklare att kontrollera intaget för varje enskilt djur

Ökat intag ger bättre skydd
Djur är individer med olika behov och i vissa fall kan intaget behöva ökas för förstärkt fästingskydd. Ifall Fixodida Zx™ inte givit effekt inom 10 dagar, dubbla då intaget under kommande 10 dagar. (Fixodida Zx™ kan inte överdoseras). När djuret erhållit ett fullgott fästingskydd kan man ofta återgå till det på etiketten rekommenderade intaget utan att skyddet avtar.

Fortsätt kontrollerna
Fixodida Zx™ bidrar till att reducera fästingplågan. Enstaka fästingar kan fortfarande förekomma. Det är helt normalt, speciellt om din hund eller katt har lång och/eller tjock päls, är under stress eller när djuret vistas i speciellt fästingrika områden. Det är därför en god idé att även fortsättningsvis kontrollera ditt djur för fästingar varje dag.

När fästing säsongen är över
Ett tips för bästa resultat är att ge Fixodida Zx™ året om. När det inte är fästingsäsong räcker det med ett kryddmått per dag eller ½ tablett . Då har ditt djur ett bättre skydd när fästingsäsongen åter tar fart och doseringen skall ökas till det normala.

För frågor och ytterligare info ring 08-410 24 410 eller via mejl info@fixodida.se

Frågor och svar

 • Kan man ge Fixodida till valpar?

  Ja, när de slutat dia och börjar äta vanlig mat.Normalt är de då 8-10 veckor gamla.

 • Kan man ge Fixodida till havande tikar?

  Ja – även när de diar valparna.

 • Min hund är väldigt känslig. Kan jag ge Fixodida?

  Har man ett djur med känslig mage så ska man börja med ett mindre intag under några dagar så att magen vänjer sig. Öka sedan gradvis till rekommenderat intag. Är man osäker bör man alltid fråga sin veterinär.

 • Jag har följt det rekommenderade intaget men min hund får fortfarande fästingar. Vad kan jag göra?

  Genomförd effektstudie visar att ett gott skydd mot fästingar i normalfallet uppnås efter 6 dagars intag av Fixodida Zx™. Djur är dock individuella och i ditt fall kan det rekommenderade dagliga intaget behöva ökas för att uppnå acceptabelt fästingskydd. (Enstaka fästingar kan fortfarande förekomma. Det är helt normalt, speciellt om din hund har lång päls, är lite stressad eller vistas i speciellt fästingrika områden.) Ifall den önskade effekten inte uppnås inom 10 dagar, bör intaget höjas till det dubbla. Om skyddet efter ytterligare en vecka inte blivit acceptabelt kan intaget höjas ytterligare för att uppnå önskad effekt. (Fixodida Zx™ kan inte överdoseras) När du uppnått ett resultatet du är nöjd med kan du succesivt trappa ned intaget tills du hittar den nivå som är lämpligast för din hund.

 • Fungerar Fixodida lika bra till katter?

  Absolut – dessutom kommer du att notera avsevärt mindre lukt från kattlådan.

 • Kan Fixodida användas under jakt?

  Jägare rapporterar mycket goda erfarenheter från användning av Fixodida Zx™ i samband med jakt. Utöver mindre fästingar får hunden också ökad energi inför en krävande jaktuppgift.

Kundutlåtanden

Fästingar är ett stort problem för många hund- och kattägare.
Veterinären Margareta Elborghs husdjur brukade få mängder med fästingar på sommaren.

– Jag ville ge ett naturligt preparat som Fixodida en chans, säger hon.

Margareta har en mobil klinik i Småland och besöker med den mindre orter i Alvesta-Växjöområdet och gör även hembesök. Hon har två hundar och en katt och som många andra djur får de mängder av fästingar på sommaren som hon tålmodigt plockar bort.

När hon först hörde talas om fästingskyddet Fixodida Zx tyckte hon att det lät för bra för att vara sant och avstod från att prova. Men när Margareta själv drabbades av borrelia fick hon nog.

– Jag bestämde mig för att börja ge hundarna och katten Fixodida. Sedan testade jag själv Fixotin Zx. Jag förväntade mig inte att det skulle fungera men jag ville ge det en chans.

Inte en enda fästing

Det har gått tolv veckor sedan Margareta började med Fixodida och sedan dess har hon inte haft en enda fästing.

– Jag tror att det sammanlagt har suttit två fästingar på hundarna och en på katten. Alla fästingar var då intorkade och döda när jag plockade bort dem. Jag tycker att det fungerar väldigt bra och jag har rekommenderat det till flera uppfödare. Jag är väldigt glatt överraskad av den här produkten. Det bästa är att det är helt naturligt.

Margareta Elborgh, Veterinär – Småland

Yvonne Grindborg har en egen kennel. Under nästan 20 år har hon fött upp Golden Retrievers och familjen har dessutom flera katter i hemmet. För några år sedan valde hon att prova på det naturliga fästingmedlet Fixodida.
– Jag var nyfiken på om det kunde fungera och eftersom mina djur inte fick några fästingar så har jag fortsatt med Fixodida. Produkten är enkelt att ge till husdjuren. Man kan välja mellan pulver eller smaksatta tabletter. Pulvret strös över djurens foder och tabletterna kan ges i samband med mat eller som godis.

De senaste åren har hon gett alla sina hundar och katter Fixodida.

– Jag har bara haft en hund som fått en fästing, så Fixodida fungerar verkligen jättebra, säger Yvonne.

Yvonne Grindborg, Kennelägare – Ytterhogdal

– Jag har kennel och är mycket utställninsintresserad. Jag har därför sökt efter en produkt som jag kan ge mina hundar utan att det sänker deras prestationsnivå eller riskera att tappa päls, berättar Anneli Uppelycka från Istorp. – Genom Djurmagazinet i Skene fick jag möjlighet att testa Fixodida i en pilotstudie. Jag blev mer än supernöjd med effekten mot fästingar. Jag kommer att fortsätta med produkten och rekommenderar nu Fixodida till alla hundägare,
Anneli Uppelycka, Kennel Istorp

– Jag har två hundar Isa (Isadora) är en Keeshond och Fabian är en Welsh Corgi Pembroke som jag verkligen älskar och gör allt för att ta hand om på bästa sätt. De väger 15 kg vardera. De får bara hundmat som vi själva kokar till djuren innehållande oxkött och andra delprodukter av högkvalitativ art. Djuren är ofta med på utställningar och diverse agility tävlingar. Jag har använt Fixodida sedan det kom ut på marknaden 2008 och blir bara mer och mer imponerad över hur bra medlet fungerar. Utöver att vara ett effektivt fästingmedel är det uppenbart att mina hundar mår bra av att äta produkten. Jag rekommenderar Fixodida till alla som älskar sina djur!
Åke Teuber, Sätila

– Jag har gett mina 15 hundar föreskriven dosering av Fixodida och har konstaterat att produkten fungerar utmärkt mot fästingar. Jag har även haft medlet till försäljning och flera av de kunder som provat produkten har meddelat att de är mycket nöjda. Vi kan även tillägga att min katt också fått tillskottet och att även där är resultatet utmärkt.
Eva Zachrisson, Vallarens kennel, Vallentuna

– Jag har 3 Pyrenner och 2 Cavaljer som jag ger Fixodida. Produkten fungerar jättebra mot fästingar. Mina kunder som köper medlet är också nöjda, och kommer tillbaka och berättar hur bra det fungerar. Vi kommer definitivt att fortsätta använda Fixodida.
Bibbi Franzén, MiniMax Hund&Katt, Nyköping

– Sedan vi började använda Fixodida har vi märkt en dramatisk skillnad på vår Border Springer. Vi kommer absolut fortsätta använda Fixodida.
Ingrid Söderström, Varing

– Vi har haft en strykande åtgång av Fixodida fästingmedel. Vi har fått lov att kompletteringsbeställa eftersom åtgången är så enorm och djurägarna är så nöjda med produkten.
Huveröds Hund & Katt AB, Kållered

– Jag vill bara skriva och berätta att jag har prövat er produkt Fixodida på mina hundar och jag är jättenöjd! Inte en enda fästing. Ska jag vara ärlig så var jag lite skeptisk i början, men jag hade verkligen fel. Tack för en bra produkt som verkligen fungerar!!
Jenny Söderström, Tullinge

– Jag tycker Fixodida har fungerat över förväntan. Jag bedriver viltvård och är ute i skogen dagligen med min hund. Jag ser stor skillnad på fästingfrekvensen nu och tidigare. Vi kommer helt visst att använda Fixodida även fortsättningsvis.
Per Zackrisson, Oxelösund